Lidmaatschap en Lessen

KNA Houten biedt veel mogelijkheden om een instrument te leren bespelen of om met plezier samen muziek maken in een van onze orkesten. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste muzikanten van alle niveaus en leeftijden. Samen muziek maken is toch het leukste wat er is. KNA biedt dat!

Aankomend muzikant op ontdekkingsreis
Lijkt muziek je leuk en wil je eerst onderzoeken welk instrument het leukst is? We hebben (we) elk jaar een open middag. De datum voor 2024 is nog niet bekend. De deelname is helemaal vrijblijvend en kosteloos. Opgeven kan al via de mail naar secretaris@knahouten.nl.

Beginnend muzikant
Als vervolg op de open dag of gewoon omdat je graag een instrument wil leren spelen, hebben we een introductieprogramma. De muzieklessen worden gegeven door gediplomeerde docenten. Voor een bedrag van EUR 75,- kun je 6 individuele proeflessen volgen. Als we een groepje kunnen vormen, kunnen we dat zelfs uitbreiden naar 8 lessen. Opgeven voor het introductieprogramma kan met dit Aanmeldingsformulier kennismaking muzieklessen.

Ervaren muzikant
Ben je een ervaren muzikant? Dan ben je ook van harte welkom bij onze vereniging! Opgeven kan middels dit formulier!

Muzieklessen
KNA biedt muzieklessen aan. Of je nu bugel, trompet, trombone, hoorn, saxofoon, euphonium, drums, pauken of xylofoon wilt spelen, het kan allemaal. Je hoeft daarvoor geen eigen instrument aan te schaffen. We geven instrumenten in bruikleen van de vereniging. De belangrijkste voorwaarde voor de lessen is dat je zin hebt in muziek maken en bij voorkeur later in onze orkesten mee wilt spelen.

De lessen staan open voor jong en oud. Onze vuistregel is dat jeugdleerlingen welkom zijn vanaf 8 jaar. Afwijkingen van deze regel zijn mogelijk in specifieke gevallen.

In het lesprogramma krijg je eens per week les van één van de KNA docenten. Onze docenten op maandag zijn Dimos Palamidas (rieten), Austris Apenis (koper), en op woensdag Ruud Roelofsen (slagwerk). Na ongeveer twee jaar les kun je deelnemen aan het landelijk erkende A-examen. Na het afleggen van dit examen, kun je instromen in de Jeugdslagwerkgroep en/of het Opleidingsorkest. Vaak doe je dan, na opnieuw ongeveer twee jaar, het B-examen, eventueel gevolgd door C- en D-examen. De lessen worden gegeven op individuele basis. Alleen voor je A-diploma is het mogelijk om in een groepje van 2 of 3 leerlingen les te krijgen.

Als je les volgt wordt je ook lid van KNA en ontvang je een instrument in bruikleen. Meer informatie over Wie Wat en en Waar kun je vinden in dit document.

In de schoolvakanties worden geen lessen gegeven.

Contributie en lidmaatschap
Als je lid wordt bij KNA, dan betaal je contributie. Als je ook lessen volgt op je instrument betaal je daarnaast lesgeld. De contributie en lesgelden zijn voor 2024 als volgt vastgesteld:

Contributie: Fanfare, Slagwerkgroep
Junioren (<18):          € 216,00 (van 1 jan. t/m 31 dec.)
Senioren(>17):          € 249,00* (van 1 jan. t/m 31 dec.)
Combinatie lid:         €   62,00 (van 1 jan. t/m 31 dec.)

Lesgelden Individueel*:
A/B diploma (<21 jaar) : € 546,- per jaar (38 lessen van 25 min. per les)
A/B diploma (>20 jaar & huidige leerling) : € 583,- per jaar (38 lessen van 25 min. per les)
A/B diploma (>20 jaar & nieuwe leerling) : € 660,- per jaar (38 lessen van 25 min. per les)
C/D diploma: € 657,- per jaar (38 lessen van 35 minuten per les)

Lesgelden Groepslessen:
A diploma: € 332,- per jaar (38 lessen 2 personen/30 min. of vanaf 3 personen/45 min. per les)

Wilt u meer informatie dan mailt u naar: info@knahouten.nl of u kunt zich via dit formulier aanmelden.

Administratief: secretaris@knahouten.nl

*Docenten zijn verplicht BTW in rekening te brengen voor leerlingen vanaf 21 jaar. Deze BTW wordt doorbelast aan de leerling dus voor volwassenen wordt het lestarief 21% hoger.

Gecombineerd les/lidmaatschap tarief voor 1 jaar
Voor leerlingen uit ‘kennismaken muzieklessen jeugd:
Individueel les €  12,50
Duo les   €  9,35

Stichting Leergeld
Bij Stichting Leergeld kun je hulp aanvragen voor activiteiten op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Een kind, van ouders met weinig inkomen, mag tegelijkertijd 1 sport en 1 cultuuractiviteit doen. Op de website www.leergeldhouten.nl vind je het complete aanbod en de voorwaarden voor het aanvragen. Meer informatie in dit formulier.

U-pas?
KNA doet ook mee aan de U-pas regeling. Meer informatie via: info@knahouten.nl

Opzeggen:
Opzegging van het lidmaatschap en lessen dient schriftelijk te gebeuren bij het secretariaat (Pr. Marijkeweg 2, 3991 BN Houten of e-mail: secretaris@knahouten.nl) met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand per 1 januari of 1 juli van het contributiejaar.

Reacties zijn gesloten.