Vereniging

Kunst Na Arbeid is dé Houtense muziekvereniging. Al meer dan 100 jaar oud, maar nog steeds een bruisende vereniging. Op 7 mei 1908 kwamen 24 mannen bij elkaar in de aloude Herberg “De Engel” en besloten daar tot oprichting van het “Fanfare Corps Kunst Na Arbeid te Houten”. In de loop van de eeuw is de vereniging gegroeid tot zijn huidige bezetting van circa 90 muzikanten en leerlingen. Zowel de naam als de instrumentale bezetting zijn ondertussen wat aangepast. We heten nu “Muziekvereniging Kunst Na Arbeid, Houten” en hebben behalve koperblazers (de klassieke fanfare) ook nog een uitgebreide sectie met slagwerk (de slagwerkgroep) en een Beierse kapel: “Die Holzers”. Op de Algemene Ledenvergadering in het voorjaar van 2017 heeft Alex van Rooijen de taak van voorzitter op zich genomen.

KNA laat zich regelmatig horen in Houten. We geven jaarlijks een verenigingsconcert, daarnaast zijn er diverse andere grote concerten, zoals een Koningsconcert, concours en regelmatig een Kerstconcert. In het voorjaar spelen we buiten op verschillende locaties in Houten en daarbuiten: op de Dag van de Blaasmuziek in Wijk bij Duurstede zijn we altijd van de partij.

Ook zijn we -met meer traditionele marsmuziek- buiten te horen bijvoorbeeld op Koningsdag, de Pompoenenoptocht of tijdens de avondvierdaagse en spelen we stemmige muziek tijdens de jaarlijkse dodenherdenking. De optredens en de concerten zijn de hoogtepunten van het jaar.

Muziek maken doen we ook om aan de Houtense gemeenschap en het publiek te laten zien en horen wat we kunnen.

Jeugd en Orkesten voor beginners
Kunst Na Arbeid heeft een jeugdafdeling die bestaat uit de volgende orkesten:

– Het Opstaporkest van de fanfare o.l.v. Els van der Weij repeteert elke maandag, met uitzondering van de schoolvakanties, van 18.30-19.30 uur.
Het Opstaporkest is de eerste opstap naar spelen in een orkest. Een leerling kan na een opstartperiode instromen en op een ontspannen manier met collega  leerlingen leren om samen muziek te maken. Kun je samen zacht, hard, snel, langzaam, puntig of vloeiend spelen?

De Jeugdslagwerkgroep  o.l.v. Ruud Roelofsen repeteert elke woensdagmiddag, met uitzondering van de schoolvakanties van 16:30-17:30 uur.
De Jeugdslagwerkgroep is de eerste mogelijkheid om te leren om met andere leerlingen samen te spelen voor slagwerkers. Jeugd die al een tijdje les heeft gehad en de basis van het notenschrift heeft geleerd mag in de Jeugdslagwerkgroep gaan spelen. In de Jeugdslagwerkgroep wordt de basis gelegd voor het samenspelen. Ook kan van hieruit doorgestroomd worden naar het Opleidingsorkest.

****nieuw**** Opleidingsorkest

– Het Opleidingsorkest o.l.v. Rodin Rosendahl repeteert elke dinsdag, met uitzondering van de schoolvakanties, van 18.45-19.45 uur.
Bij het Opleidingsorkest ga je een stap verder dan bij het Opstaporkest en de Jeugdslagwerkgroep. Je hebt dan al je A-diploma gehaald en wat meer ervaring om samen te spelen. In het opleidingsorkest word je klaargestoomd voor de fanfare. Ook enkele (jongere) leden uit de Fanfare of de Slagwerkgroep doen mee. De muziek geeft wat meer uitdagingen en je speelt in een gezellige groep met veel jongeren.

Volwassenen
Voor volwassenen (18+) bieden wij de volgende mogelijkheden:

– Het Fanfare orkest o.l.v. Rodin Rosendahl repeteert elke dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur.
De fanfare is een veelzijdig orkest die veel verschillende muziekstijlen ten gehore brengt. Dit zijn hits van vroeger en nu, maar ook klassieke en lichtklassieke stukken. De fanfare laat regelmatig op verschillende plekken van zich horen.

Beierkapel die Holzers repeteert op projectbasis op maandagavond van 20.00-21.00 uur.
Voor meer informatie kijkt u op de facebooksite van “die Holzers”.

Alle repetities vinden plaats in sociaal cultureel centrum “De Grund”, de Poort 77 3991 DM Houten. U bent altijd van harte welkom bij een repetitie. Heeft u nog vragen neem dan contact op via info@knahouten.nl

Privacy verklaring KNA HOUTEN

Reacties zijn gesloten.