Vereniging

Kunst Na Arbeid is dé Houtense muziekvereniging. Al meer dan 100 jaar oud, maar nog steeds een bruisende vereniging. Op 7 mei 1908 kwamen 24 mannen bij elkaar in de aloude Herberg “De Engel” en besloten daar tot oprichting van het “Fanfare Corps Kunst Na Arbeid te Houten”. In de loop van de eeuw is de vereniging gegroeid tot zijn huidige bezetting van circa 90 muzikanten en leerlingen. Zowel de naam als de instrumentale bezetting zijn ondertussen wat aangepast. We heten nu “Muziekvereniging Kunst Na Arbeid, Houten” en hebben behalve koperblazers (de klassieke fanfare) ook nog een uitgebreide sectie met slagwerk (de slagwerkgroep) en een Beierse kapel: “Die Holzers” . Op de Algemene Ledenvergadering on het voorjaar van 2017 heeft Joep Salemans (wegens verhuizing buiten Houten) zijn taak als voorzitter van de verenging overgedragen aan Alex van Rooijen.

KNA laat zich regelmatig horen in Houten. We geven elk seizoen een aantal concerten, zoals het najaars-, het Kerst- en het Nieuwjaarsconcert en in april//mei het promotieconcert in Theater a/d Slinger. In het voorjaar spelen we buiten op verschillende locaties in Houten en daarbuiten. Ook zijn we -met meer traditionele marsmuziek- buiten te horen bijvoorbeeld op Koningsdag, de Pompoenenoptocht of tijdens de avondvierdaagse en spelen we stemmige muziek tijdens de jaarlijkse dodenherdenking. De optredens en de concerten zijn de hoogtepunten van het jaar.

Muziek maken doen we ook om aan de Houtense gemeenschap en het publiek te laten zien en horen wat we kunnen.

Jeugd
Kunst Na Arbeid heeft een jeugdafdeling die bestaat uit de volgende orkesten:

– Het Opstaporkest van de fanfare o.l.v. Els van der Weij repeteert elke dinsdag, met uitzondering van de schoolvakanties, van 18.00-19.00 uur.
De naam opstaporkest zegt het misschien al. Het is een orkest als opstapje naar de fanfare. Jeugd die lessen volgt bij KNA kan, als ze een bepaald niveau hebben, bij het opstaporkest gaan spelen. Zo leren ze bijvoorbeeld samen spelen. Dit is erg belangrijk als ze naar het Fanfare orkest gaan.

– De Jeugd Slagwerkgroep  o.l.v. Rubén Castillo del Pozo repeteert elke donderdagmiddag, met uitzondering van de schoolvakanties.
De Jeugdslagwerkgroep is de voorloper van de Slagwerkgroep. Jeugd die al een tijdje les heeft gehad mag in de Jeugdslagwerkgroep gaan spelen. In de Jeugdslagwerkgroep wordt de basis gelegd voor het meespelen in de Slagwerkgroep.

Volwassenen
Voor volwassenen (18+) bieden wij de volgende mogelijkheden:

– Het Fanfare orkest o.l.v. Rodin Rosendahl repeteert elke dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur.
De fanfare is een veelzijdig orkest die veel verschillende muziekstijlen ten gehore brengt. Dit zijn hits van vroeger en nu, maar ook klassieke en lichtklassieke stukken. De fanfare laat regelmatig op verschillende plekken van zich horen.

– De Slagwerkgroep o.l.v. Michiel Buijsse repeteert elke donderdagavond van 19.30-21.45 uur.
De Slagwerkgroep heeft een uitgebreid slagwerkinstrumentarium waarop een breed repertoire ten gehore gebracht kan worden. Het instrumentarium is op te delen in 2 hoofdsecties, een slagwerksectie en een melodiesectie. De slagwerksectie bestaat uit ongestemd slagwerk, denk daarbij aan bongo’s, snaredrums, etc.. De melodiesectie bestaat onder andere uit xylofoons en marchingbells. De Slagwerkgroep is te beluisteren in zowel mars- als concertbezetting.

Beierkapel die Holzers repeteert elke maandagavond van 20.00-21.00 uur.
Voor meer informatie kijkt u op de facebooksite van “die Holzers”.

Alle repetities vinden plaats in sociaal cultureel centrum “De Grund”, de Poort 77 3991 DM Houten. U bent altijd van harte welkom bij een repetitie. Heeft u nog vragen neem dan contact op via info@knahouten.nl

Privacy verklaring KNA HOUTEN

Reacties zijn gesloten.