Oproep Oud MPB’ers

Hallo Oud MPB’ers,

Kruipt jouw muzikantenbloed nog steeds waar het niet gaan kan?! Dan zou ik onderstaand bericht zeker even lezen.

Als oud-muzikant van de MPB zijn er vast mooie herinneringen aan de tijd van vroeger. Als wij daaraan denken komen de herinneringen aan alle WMC’s, Denemarken, Rolduc, maar ook Percussionality, Muzinema, Pop(ulair) Percussions, de vele concoursen en nog veel meer om op te noemen naarboven. Wij gaan voor onderstaand project aan de slag met het vormen van een grote MPB voor een super leuk concert! Daarbij hebben we jou nodig!

Voordat we ingaan op de details van het concert is het misschien wel even leuk om kort te vertellen wat we nu met de MPB doen.
Afgelopen maart hebben we een nieuwe start gemaakt met een nieuwe dirigent. Zijn naam is Ronald Boumans en met hem zijn we als MPB een nieuwe weg ingeslagen. We denken na over een nieuwe
naam en het moderniseren van de manier waarop we muziek maken. Eigenlijk de MPB in een nieuw jasje steken. Op het moment zijn we met een hechte groep en gaan we er voor om de MPB te laten schitteren en het liefst ook groeien.

Zoals ik al schreef hebben we het plan opgepakt om de ouderwetse gezelligheid weer eens terug te brengen door een concert te geven in De Grund op zaterdag 21 mei 2016.
Nu denk je misschien waarom kiezen ze voor De Grund?! Dit doen we omdat de titel van ons concert “Past Present Future” zal zijn. Aangezien alle voorbereidingen van alle mooie mijlpalen van de MPB in De Grund plaats hebben gevonden, is dat voor ons dé plek om dit concert te geven. Natuurlijk pimpen we de zaal helemaal, waardoor het lijkt alsof we ons eigen theater hebben gebouwd.
Het idee van het concert is dat we de jeugd mee laten doen die de “Future” voorstellen, we willen graag samen jou de “Past” zijn. Hiervoor zullen we je 3 muziekstukken sturen in januari. Deze stukken gaan we op een gezamenlijke repetitiedag instuderen. Mocht je meer repetities nodig hebben, dan kan je natuurlijk altijd bij ons mee komen doen op een donderdagavond.

Er ontstaan ook plannen om op vrijdag 20 mei met een groep concertdeelnemers naar Theater aan de Slinger te gaan. Op die avond is er een voorstelling van Circle Percussion, Ronald is één van hun spelers. Na dit optreden gaan we met z’n allen ouderwets De Grund op zijn kop te zetten en misschien blijven we daar wel slapen, voor degene die dat willen. Zo komen we weer terug bij de ouderwetse weekenden die we beleefden voorafgaand aan een concert/concours ergens ver weg. Deze plannen zijn nog niet concreet gemaakt, dus we houden hierbij een slag om de arm.

Aan dit alles zit natuurlijk een praktische kant. Als je na het lezen van deze aankondiging denkt: “Dit is leuk!”, dan vragen we het volgende van je:

–          Je bent beschikbaar op zaterdag 23 april 2016 voor een repetitiezaterdag

–          Je bent beschikbaar op zaterdag 21 mei 2016 de hele dag. Zowel voor de repetitie ’s middags als het concert ’s avonds.

–          Welk instrument je zou willen spelen. Dat mogen er ook meerdere zijn. Hier proberen we zoveel mogelijk rekening mee te houden in de stukkenverdeling.

Als je mee wil doen vragen wij aan jullie om je voor zondag 6 december a.s. op te geven en een bijdrage van €30,00 te betalen. Je kan je aanmelden via projectenkna@gmail.com.

Dit bedrag is een tegemoetkoming in de kosten van de repetities. Tevens zullen wij daarom 23 april en 21 mei overdag voor de drankjes zorgen. Ook is dit bedrag inclusief een gezamenlijk ‘diner’ op 21 mei.

We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk oud MPB’ers op te sporen, maar misschien zijn we nog iemand vergeten of hadden we geen mailadres van hen. Mocht je zo iemand weten attendeer hem/haar dan op dit bericht, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. We hopen jullie allemaal te mogen ontmoeten op het concert en de repetities!

Muzikale groet,
MPB KNA Houten

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.